Semilax – alalla jo neljännesvuosisadan

Semilaxin liikeideana on kasvattaa laadukkaita kirjolohia luonnonvesissä, välittää lähivesien luonnonkalaa vähittäiskaupalle ja ravintoloille sekä valmistaa korkealaatuisia kalajalosteita. Kalankasvatus ja elintarvikkeiden valmistus itsessään ovat tarkasti säädeltyä toimintaa, lue asiasta lisää >> Ympäristö ja laatu -osiosta

Loviisan Valkossa toimiva Semilax Oy Ab on vuonna 1989 perustettu yritys, jonka omistavat yrityksessä työskentelevä aviopari Robert ja Nan Hindsberg. Pitkä historia ja määrätietoinen kehittäminen ovat tehneet Semilaxista arvostetun ja tunnetun yrityksen alan piirissä.

Kirjolohen kasvatuksen alkuvuodet olivat haasteellista aikaa. Robert Hindsberg aloitti ammattikalastajana ja kalankasvattajana 1980-luvun puolivälissä. Öisin kalastettiin silakkaa, josta tehtiin rehua kirjolohille.

Vuosien kuluessa kasvatusmenetelmät ja mm. rehut ovat kehittyneet valtavasti. Niiden tuloksena kalan laatu on parantunut ja ympäristökuormitus on pienentynyt ratkaisevasti.

Semilax Oy Ab on ainoa kirjolohen ruokatuotantolaitos Uudellamaalla. 100 km:n säteellä laitoksistamme sijaitsevat Helsingin, Lahden, Kouvolan ja Kotkan talousalueet, joille kalamme on lähiruokaa parhaimmillaan.

Semilax pähkinänkuoressa

  • Kolme kasvatuslaitosta Loviisan vesillä
  • Tuotanto superior-luokan merikirjolohi
  • EU-hyväksytty kalankäsittelylaitos Loviisan troolisatamassa
  • Luonnonkalojen välitys
  • Kalajalosteiden valmistus

Hyödyllisiä linkkejä kalasta ja alasta kiinnostuneille:

>> Suomen Kalankasvattajaliitto ry

>> Kansallinen vesiviljelystrategia 2022, Maa- ja metsätalousministeriö (PDF)

 

 

yritys2

yritys1